Sådan piller du skiven på en PGO 2-takt!

Hvad gør det at pille skiven på en knallert? 

Skiven er en begrænsning, som er med til at begrænse din knallert så den kører maksimalt 30 km/t eller 45 km/t alt efter om du har en lille eller stor knallert/scooter.
Fjernes denne begræsningsskive, vil din knallert opnå en højere topfart.

Hvor hurtigt kan min knallert køre når jeg har fjernet skiven?
Dette afhænger meget af hvilken model du har, og af den individuelle motor.
Der er ingen motorer der kører 100% ens. 
Dog vil de fleste PGO motorer kunne opnå en topfart på ca. 50-55 km/t når man fjerner begrænsningsskiven. 
 

Hvordan fjerner jeg skiven på min knallert?
(Denne guide tager udgangspunkt i fremgangsmåden på en knallert 30, men fremgangsmåden på en knallert 45 vil være næsten identisk)

Trin 1. 
Begrænsningsskiven sidder mellem de forreste remskiver i variatoren, på gliderøret.
For at komme ind til variatoren, skal du først tage dit kickstarterskjold af, som sidder fast med 10 stk. 8mm bolte. 

Trin 2. 
Herefter skal du skrue den 12mm møtrik af som sidder ved blæserhjulet ved variatoren. Dette skal gøres med slagnøgle eller luftnøgle. Vi fraråder kraftigt at gøre dette med topnøgle eller lignende. 
Når møtrikken er skruet af kan du nu tage den lille spændeskive og gribestjerne af, og herefter dit blæserhjul. Det er vigtigt du ligger delene så du har styr på dem, og så du kan huske rækkefølgen!

Trin 3. 
Du er nu kommet ind til begræsningsskiven som sidder på gliderøret. Det er en lille skive på størrelse med en finger-ring, og er 8mm bred. 
Du bør nu kunne løfte op i remmen eller skubbe den lidt til siden, og kan så tage begrænsningsskiven ud. 

Trin 4. 
Du har nu fjernet / pillet skiven på din knallert og er nu nået til at samle det hele igen! Først skal remmen sættes på plads igen, og det gør du ved at skubbe den på plads hvor den sad før. 
Herefter skal dit blæserhjul til variator, gribestjerne og til sidst den lille spændeskive og møtrik på. Det er endnu en gang vigtigt at bruge ordentligt værktøj til at spænde møtrikken!
Hvis den kun spændes med en topnøgle eller lignende, vil der være stor risiko for at din møtrik falder af under kørsel, hvilket kan resultere i at hele din motor bliver helt ødelagt i værste fald. 
Brug derfor luft- eller slagnøgle til at spænde møtrikken!

Trin 5. 
Din variator er nu samlet igen, og kickstarterskjoldet skal monteres igen. 
Dette gøres på samme måde som kickstarterskjoldet blev afmonteret på. 

Disclaimer: 
Denne guide er kun ment som en vejledning. Vi påtager os ikke ansvar for eventuelle skader eller problemer, der måtte opstå i forbindelse med denne guide. Det anbefales at søge professionel hjælp ved tvivl eller uerfarenhed.

Det er vigtigt at være opmærksom på, at din knallert bliver ulovlig når begrænsningsskiven fjernes, da din knallert derfor kører hurtigere end de tilladte 30 km/t. Før du foretager nogen ændringer, bør du sætte dig ind i love og regler vedrørende knallerter. Husk at respektér loven og kør sikkert.

Tilbage til blog